S
installations situations Social sculptures
c

Cerita Cerita ´international day of story telling´

                   

Van: Juul Sadée <info@juulsadee.nl>
Datum: 27 maart 2016 19:20:31 GMT+02:00
Aan: Aone van Engelenhoven
Onderwerp: Antw.: nogmaals bedankt voor een nuttige bijeenkomst

 

Hallo Aone,

 

hartelijk dank voor je aardige email.
Nu merk ik dat ik wat beter terug kan kijken naar de middag die als een roes voorbij was gegaan.

Je 'raamvertelling' zo noem ik het maar even, was erg mooi van opbouw met de 3 basiselementen, de steen, de boom en het meisje, over goed en kwaad. Ik ben echt zeer vereerd dat je mij en de hele groep hebt laten delen in je kunde van het verhalen vertellen.
Ik denk inderdaad dat het heel belangrijk is, zeker voor de Molukse gemeenschap, om dat verhalen vertellen in ere te houden. Het past heel goed bij de gemeenschap en ligt denk ik in het verlengde van hun muzikaliteit, en liederen zingen. Ik ben blij dat ik de participanten ook kan laten delen in mijn kunde van het 'dingen maken', ze merken dat ze daardoor los komen en op een andere manier naar hun eigen cultuur kijken.

Ja ik wilde je graag verassen met het boek. Voorafgaand aan de 20ste was het hier een gekkenhuis en had ik geen inspiratie wat ik als cadeau mee zou nemen de 20ste. Daarom verlaat per post.

Graag wil ik je nog bellen voordat je naar Indonesia gaat. Even reflecteren op mijn plan voor Bronbeek. Ik hoop datje volgende week daar ergens een momentje tijd voor hebt.

Heel hartelijke groet Juul

Juul Sadée
Tongerseweg 320A
6215 AC Maastricht
0031 43 3431396
0031 6 50297093
0032 4 73396251
info@juulsadee.nl
www.juulsadee.nl

Op 24 mrt 2016, om 21:57 heeft Aone van Engelenhoven het volgende geschreven:
Beste Juul,

afgelopen zondag was heel inspirerend voor me, om allerlei redenen. Een ervan was toch wel, dat het publiek op een bepaald moment helemaal stilviel, en later helemaal 'losbarstte' met reacties. 

Het is heel belangrijk wat je doet, dat zag je toch wel, mag ik hopen? Ik heb zelf eigenlijk (opnieuw?) beseft dat die verhalenvertellerij meer is dan alleen maar 'verhaaltjes vertellen'. Ik weet dat eigenlijk wel, maar raak toch heel vaak weer verwijderd van deze realiteit. 

Hartelijk dank voor je vriendelijke brief en het daarbijbehorende boek van het laatste lied van de tuinman. Ik ga dat eens heel goed doornemen, maar daar moet ik tijd voor nemen en niemand zomaar doorkruizen alsof ik bij de kapper op mijn beurt zit te wachten.  Ik vond het al helemaal leuk dat ik mee mocht doen. Ik weet niet wanneer ik terug ben uit Indonesië, maar als het lukt, dan kom ik wel even op je tentoonstelling kijken. Ik ben heel erg benieuwd hoe jouw kunstwerk gaat uitpakken. Ik was sowieso wel onder de indruk hoe georganiseerd de hele middag verliep, zonder dat daar enige moeite voor gedaan leek te moeten worden. 

Ik hoop in contact te blijven en op de hoogte gehouden te worden van de voortgang van het project.

vriendelijke groet

Aone